reactie op bonussen

“Dit is geen jaar van scoren en bonussen”

Beste Redactie,
Ik als oud (kritisch) lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW kan het niet nalaten te reageren op jullie keuze voor de quote op de voorpagina van de editie van 19-06.
Daar staat “Dit is geen jaar van scoren en bonussen”, aldus de topman van Heineken. Ik schrok me laplazerus toen ik dat las. Dat kan niet waar zijn dacht ik. Juist nu is de tijd aangebroken voor een ander duurzaam leiderschap en daar horen absoluut geen bonussen bij en “scoren” hoeft wat mij betreft ook niet.
Het VNO-NCW afficheert zich hierbij om een absoluut verkeerde manier. Lijkt wel als of er niets veranderd is. Het wordt juist tijd dat er helemaal geen bonussen meer uitgekeerd worden en dat duurzaam gekeken wordt naar bedrijfsvoering met oog voor waardecreatie voor de samenleving. Daar passen dergelijke uitspraken niet bij.
Verder doen jullie, wat mij betreft, de topman van Heineken tekort door hem zo af te schilderen. Als ik het interview lees dan komt daar toch wel een ander persoon naar boven. Ik zie dat hij woorden gebruikt als “moreel kompas” en oog heeft voor zijn omgeving. Zet dat op de voorpagina en geef daarmee richting aan een onomkeerbare beweging.

Met vriendelijk groet,
Johan van den Elzen
Ex lid dagelijks bestuur VNO-NCW.

Lees hier over het betreffende artikel.

35 Reactie's

Geef een reactie