Hoe

Op allerlei mogelijke manieren kan ik een bijdrage leveren aan jouw (zakelijk) leven. Als anker kan mijn boek gebruikt worden. Daarin staat mijn visie en daar kan ik in een 1 op 1 gesprek, voor een directie of managementteam verder tekst en uitleg geven. Ik kan ook aangeven in hoeverre het mij gelukt is dit ook echt te doen en door te voeren in een bedrijf. In essentie gaat het daarom! Het is geen mooie theorie want die kun je halen bij goeroes en hoogleraren. Ik ben van de praktijk. Als het bij theorie blijft is het niet nuttig en heeft het nauwelijks of geen waarde. Daar gaat het meestal mis bij de organisatieadviseurs.

Als het bij theorie blijft is het niet nuttig

Mooie verhalen, gelikte rapporten maar de implementatie dan? Dat is mensenwerk, dan moet je weten hoe je met mensen omgaat, dan moet je weten wie je bent, wat zijn je waarden en normen, waar sta je voor, wat zijn je drijfveren etc etc. Deze meest belangrijke zaken worden vaak niet meegenomen door de organisatieadviseurs., terwijl het in de implementatie juist van cruciaal belang is. Dat is vele malen belangrijker dan welke managementtheorie dan ook. Liever geen theorie en een goede leider, dan een uitstekende theorie en een slechte leider. Daar wil ik je bij helpen.

Het begint met praten, naar elkaar luisteren, wat speelt er nu precies, waar sta je voor? Dat is het vertrekpunt en de rest komt dan vanzelf, of niet, en dat is ook prima.